Friday , 26 April 2024

Παυλάκης: “Κλείσιμο τώρα” στην Ελλάδα – Έρχεται τσουνάμι θανάτων λόγω της Όμικρον – Αποκλείει το lockdown ο Άδ.Γεωργιάδης

Επιμένει στις ζοφερές προβλέψεις του ο γιατρός-ερευνητής από τις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, τονίζει την ανάγκη για “κλείσιμο τώρα” στην Ελλάδα και καλεί την Κυβέρνηση να συμβουλευτεί σχετικά τους καλούς ειδικούς που έχει η χώρα.

“Αυτή τη στιγμή έρχεται τσουνάμι μολύνσεων κι επειδή το ¼ των πολιτών είναι απροστάτευτοι τελείως, θα υπάρξει και τσουνάμι θανάτων και τα νοσοκομεία ζήτημα είναι να αντέξουν άλλες δύο εβδομάδες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο γιατρός-ερευνητής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Όπως διευκρίνισε, η μετάλλαξη Όμικρον θα προκαλέσει ένα τεράστιο τσουνάμι τον Ιανουάριο και εξέφρασε την άποψη ότι “το μόνο πράγμα που δουλεύει είναι να σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές, δηλαδή κλείσιμο”, προσθέτοντας πως όσο νωρίτερα γίνει, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι.

“Ο κοινός πολίτης δεν καταλαβαίνει τι έρχεται. Υπάρχουν δύο καινούριοι, φοβεροί ιοί και δεν είναι ίδια η κατάσταση σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Η Ελλάδα έχει καλούς ειδικούς, η κυβέρνηση μπορεί να τους συμβουλευτεί και να βγάλει συμπέρασμα για το τι πρέπει να γίνει”, πρόσθεσε σχετικά.

Στον αντίποδα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό άφησε μεν “παράθυρο” για νέα μέτρα, ενόψει της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον, αποκλείοντας ωστόσο το γενικό lockdown. 

Η κυβέρνηση – τόνισε ο κ.Γεωργιάδης – έλαβε μέτρα ενόψει της επέλασης της Όμικρον, καθώς από αύριο για να έρθει κάποιος στην Ελλάδα πρέπει να έχει εκτός από πιστοποιητικό εμβολιασμού κι ένα αρνητικό PCR τεστ 48 ωρών. “Άρα κάνουμε πιο δύσκολη την πρόσβαση στη χώρα ώστε να εμποδίζουμε την εισαγωγή πολλών νέων κρουσμάτων, καθώς η Όμικρον αρχίζει να επικρατεί. Είναι αδύνατο να μην έρθει και στην Ελλάδα η νέα μετάλλαξη και να μη γίνει κάποιου είδους ξέσπασμα. Δίνουμε τη μάχη μας να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού”, δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε: “Πλην του γενικού lockdown δεν έχω αποκλείσει ποτέ κάποιο άλλο μέτρο, διότι δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας. Γενικό lockdown πάντως αποκλείεται να υπάρξει”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *