Friday , 29 March 2024

Πενθεί το Νευροκόπι – Με κουφέτα το «αντίο» στον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη – Παρουσία ΠτΔ και πρωθυπουργού η κηδεία

Στο Νευροκόπι γράφεται σήμερα ο επίλογος του δράματος με το τελευταίο αντίο στον κυβερνήτη του μοιραίου Phantom Ευστάθιου Τσιτλακίδη.
Οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, θα συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία το δικό τους Στάθη. Η τελετή της εξόδιου ακολουθίας του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη θα τελεστεί σήμερα, στις 12:00 το μεσημέρι στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Γρανίτη Νευροκοπίου Δράμας, απ’ όπου κατάγεται ο 31χρονος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το «παρών» θα δώσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλή Μπουρολιά. Επίσης αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα παραστεί στην κηδεία του σμηναγού.

Με μπομπονιέρες το τελευταίο «αντίο»
Με ένα διαφορετικό τρόπο αποφάσισαν οι γονείς του άτυχου πιλότου να τον αποχαιρετήσουν. Θα μοιράσουν μπομπονιέρες με κουφέτα καθώς ο 31χρονος πιλότος δεν είχε προλάβει να παντρευτεί. Σύμφωνα με το έθιμο είναι σαν να καλούν συγγενείς, φίλους και όλη την Ελλάδα σε έναν διαφορετικό «γάμο» του παιδιού τους.

Τριήμερο πένθος στο Νευροκόπι
Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες καθώς ο δήμος Νευροκοπίου με έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην περιοχή, ενώ μέχρι τις 11 σήμερα το πρωί θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του δήμου.


Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
Με Προεδρικό Διάταγμα απονεμήθηκε ο βαθμός του αντιπτεράρχου στους δύο πιλότους του μοιραίου Phantom. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: «Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την 2 Φεβρουαρίου 2023, με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν απόφασης του ΣΑΓΕ, απονέμεται ο βαθμός του αντιπτεράρχου στους παρακάτω αξιωματικούς ιπταμένους, οι οποίοι απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο:
Σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο του Αναστασίου (68342).
Υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο – Μιχαήλ του Κωνσταντίνου (69113)».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *