Saturday , 20 April 2024

Περισσότεροι από 51.000 δανειολήπτες ζήτησαν μέσα σε ένα μήνα να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την συμμετοχή δανειοληπτών στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», το οποίο παρέχει στήριξη, μέσω επιδότησης, σε όσους πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, στον ένα μήνα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra/, εισήλθαν σε αυτή  120.116  φορολογούμενοι, εκ των οποίων οι 100.103 συναίνεσαν στην άρση του απορρήτου τους και ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης.                                                                                        

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, 51.337 δανειολήπτες προχώρησαν στην οριστική υποβολή της αίτησης.                                                                                                                                                                                                                                 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία έχει σχεδιαστεί και υποστηρίζεται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ).                                                                                                                 

Μετά την είσοδο, με χρήση των κωδικών στο ΤaxisNet, και την υποβολή της αίτησης, τα στοιχεία δανειοληπτών, εισοδημάτων και οφειλών αντλούνται αυτόματα από την φορολογική βάση δεδομένων και τις τράπεζες, γεγονός που  απαλλάσσει τους πολίτες από την υποχρέωση προσκόμισης μια σειράς δικαιολογητικών και βεβαιώσεων.                                                                                                                           

Στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΓΔΙΧ (http://www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra-yliko/), οι δικαιούχοι μπορούν να βρουν αναλυτικές ερωταπαντήσεις με παραδείγματα, καθώς και τον οδηγό χρήσης της πλατφόρμας.                                             

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 213.212.57.30, ώστε να κλείσουν (τηλε)συνάντηση και να εξυπηρετηθούν από ένα εκ των 50 Κέντρων – Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, τα οποία λειτουργούν πανελλαδικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *