Friday , 19 April 2024

Περισσότεροι επιβάτες στο εξής σε ΙΧ, ταξί και τουριστικά βαν

Νέα δεδομένα στον αριθμό των επιβατών που επιτρέπονται σε ΙΧ αυτοκίνητα, ταξί και μικρά τουριστικά λεωφορεία (βαν), φέρνει νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Ειδικότερα, για τα ΙΧ αυτοκίνητα μέχρι επτά θέσεων, επιτρέπεται στο εξής η μεταφορά τριών (έναντι δύο) επιβατών, εκτός του οδηγού ενώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα, χωρητικότητας ως εννιά θέσεων, επιτρέπεται πλέον η μεταφορά πέντε (έναντι τεσσάρων) επιβατών, εκτός του οδηγού.

Από τις συγκεκριμένες διατάξεις, εξαιρούνται πολύτεκνες οικογένειες, με την προϋπόθεση ότι τα ενήλικα παιδιά θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο ή το δίπλωμα οδήγησης τους.  

Όσον αφορά τα ταξί και τα τουριστικά οχήματα, τύπου βαν μέχρι επτά θέσεων, επιτρέπεται στο εξής η μεταφορά τριών (έναντι δύο) επιβατών, εκτός του οδηγού.

Όσον αφορά τα ταξί και τα τουριστικά βαν ως εννιά θέσεων, επιτρέπεται στο εξής η μεταφορά πέντε (έναντι τεσσάρων) επιβατών, εκτός του οδηγού.

Να σημειωθεί ότι η ΚΥΑ θα ισχύσει μέχρι τις 12 Ιουλίου ενώ στους παραβάτες, θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ, τόσο στον οδηγό, όσο και στους επιβάτες.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *