Saturday , 20 April 2024

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Πάνω από 40 συνεργεία κατά των κουνουπιών – Αυτή την εβδομάδα οι ψεκασμοί στο δήμο Θέρμης

Το καλοκαίρι –παρά τις αιφνιδιαστικές μπόρες- έχει ξεκινήσει (1η Ιουνίου σήμερα, σηματοδοτεί την έναρξή του) με τους ανεπιθύμητους «επισκέπτες», τα κουνούπια, να έχουν επίσης κάνει τη δυσάρεστη εμφάνισή τους! Όπως επισημαίνει στο thesseconomy.gr η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μελίνα – Μαρία Δερμεντζοπούλου, «ήδη έχει τεθεί σε ισχύ το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειάς μας. Είναι το νέο πρόγραμμα μετά τον καινούριο δημόσιο διαγωνισμό και την υπογραφή του για τα έτη 2023-2025. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει δράσεις επίγειες και εναέριες και εκπονείται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα. Οι επιστήμονές μας δηλαδή μας υποδεικνύουν από πού ξεκινάμε και πώς συνεχίζουμε. Έχουν ξεκινήσει οι επίγειες δράσεις και μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσει και η εναέρια καταπολέμηση. Δηλαδή εναέριοι ψεκασμοί σε επίπεδο προνυμφών τώρα, γιατί είμαστε σε αυτό το επίπεδο. ‘Χτυπάμε’ τις προνύμφες και σιγά-σιγά μπαίνουμε και στο διάστημα των ακμαίων κουνουπιών, όταν δηλαδή αρχίζουν και ωριμάζουν. Έχουν συσταθεί τα συνεργεία μας. Είναι περίπου σε όλη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πάνω από 40 συνεργεία, με 20 επιστήμονες εξειδίκευσης και με τους αντίστοιχους υπαλλήλους της περιφέρειας».

Το πρόγραμμα
Αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και άλλων ενοχλητικών εντόμων, στην περιοχή του δήμου Θέρμης. Το πρόγραμμα καταπολέμησης περιλαμβάνει δράσεις στο φυσικό και στο περιαστικό σύστημα όλων των οικισμών του δήμου, έως και δύο χιλιόμετρα πέριξ αυτών, καθώς και στις αστικές εστίες και εντός των ιδιοκτησιών σε όλες τις κοινότητες του δήμου Θέρμης. Αύριο θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί σε Βασιλικά, Λακκιά, Περιστερά, Λιβάδι και Κάτω Σχολάρι.

Το «Mosquito Vision»
«Έχει ενεργοποιηθεί και το ‘Mosquito Vision’. Έχει τεθεί δηλαδή σε λειτουργία η εφαρμογή και μέσω αυτής παρέχεται καθημερινά πενθήμερη πρόβλεψη της όχλησης από τα κουνούπια για το σύνολο των οικισμών της Περιφέρειας (830), για το βράδυ (20:30-22:30) και τη νύχτα (μετά τις 22:30). Για θέματα όχλησης και προστασίας από τα κουνούπια, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται από σταθερό τηλέφωνο στον αριθμό 800-11-244-24 (χωρίς χρέωση) από Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις ώρες 08.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Μελίνα – Μαρία Δερμεντζοπούλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *