Sunday , 5 May 2024

Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης: Υποτονική η προσέλευση στις κάλπες – Τα μηνύματα των υποψηφίων

Από τις 7.00 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στα εκλογικά τμήματα στους έξι δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης όπου διεξάγεται ο επαναληπτικός γύρος των αυτοδιοκητικών εκλογών. Νωρίς το πρωί άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι για το δήμο Θεσσαλονίκης κύριοι Κ. Ζέρβας και Στ. Αγγελούδης. Στο δήμο Καλαμαριάς όπου διεκδικεί εκ νέου τη δημαρχία ψήφισε ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης ο οποίος είναι αντιμέτωπος με την κυρία Χρύσα Αράπογλου.

Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Σήμερα η πόλη αποφασίζει για το μέλλον της»

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο Κ. Ζέρβας έφτασε στο 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, στην οδό Ικτίνου, γύρω στις 11.00 π.μ. «Σήμερα η πόλη αποφασίζει για το μέλλον της», δήλωσε. Και πρόσθεσε «αν θα συνεχίσουμε μαζί με δυναμικά, σταθερά βήματα για τη Θεσσαλονίκη του 2030 ή αν θα γυρίσουμε στη Θεσσαλονίκη προηγούμενων δεκαετιών, των μηχανισμών, των αναβολών, των ακυρώσεων. Ξεβολέψαμε πολλούς το 2019, που σήμερα συνασπίστηκαν και απέναντι σε κάθε Θεσσαλονικιά και Θεσσαλονικιό, που απεχθάνεται το παρασκήνιο. Με ξέρετε πολύ καλά, ξέρετε ποιος είμαι, ξέρετε τη δουλειά, που έχω κάνει, δεν έχω κρυφτεί ποτέ, δεν εμφανίστηκα τους τελευταίους μήνες, έχω πρόγραμμα και σχέδιο απέναντι στο άγνωστο, που κάποιοι υπόσχονται, μαζί σας καλώ να συνεχίσουμε για τη Θεσσαλονίκη του 2030. Η Θεσσαλονίκη δε γυρίζει πίσω, ζητώ την ανανέωση της εμπιστοσύνης. Ναι στη Θεσσαλονίκη».

Στέλιος Αγγελούδης: «Αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη»
Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στις 10.30 το πρωί στο 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος δήμαρχος, για το δημαρχιακό «θώκο» της Θεσσαλονίκης και αντίπαλος του κυρίου Ζέρβα Στέλιος Αγγελούδης. Στην είσοδο του σχολείου τον περίμεναν υποψήφιοι της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» οι οποίοι τον καταχειροκρότησαν. «Σήμερα η πόλη παίρνει μια μεγάλη απόφαση. Παίρνει μπρος και όλοι γινόμαστε ένα. Βρίσκουμε τον ρυθμό της ιστορίας. Αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη, αγαπάμε την πόλη. Δεν περισσεύει κανείς. Βλέπουμε αυτή την όμορφη πόλη και θέλουμε να δουλέψουμε για αυτή», τόνισε ο κ.Αγγελούδης προσθέτοντας ότι την «επόμενη μέρα γυρίζουμε σελίδα. Βρίσκουμε τις λύσεις για την καθημερινότητα και γινόμαστε μια μεγάλη ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», τόνισε ακόμη ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στο δήμο Καλαμαριάς
Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε το πρωί ο δήμαρχος Καλαμαριάς και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμαριάς. Ο κ. Δαρδαμανέλης ήταν, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, επιπλέον ευδιάθετος καθώς σήμερα είναι τα γενέθλια της κόρης του.«Σήμερα είναι η μέρα που η πόλη μας ανανεώνει την εμπιστοσύνη της στο διαυγές και στο σπουδαίο έργο της διοίκησης μας. Ανανεώνει την εμπιστοσύνη της και μας δίνει την εντολή να συνεχίσουμε το ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Καλαμαριάς μας. Δεν παραπλανείται από δοκιμασμένες συνταγές του παρελθόντος, ούτε οπισθοδρομεί, γιατί προχώρησε ήδη μπροστά», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος και πρόσθεσε: «Καλούμε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες και να μας στηρίξει, ώστε να συνεχίσουμε τα έργα που έχουμε δρομολογήσει, τις διεκδικήσεις και τις χρηματοδοτήσεις για τον τόπο μας».

Χρύσα Αράπογλου: «Σήμερα η Καλαμαριά αποφασίζει για την πόλη που θέλει»
«Ήρθα να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα, ένα δικαίωμα ιερό» ήταν τα πρώτα λόγια της υποψήφιας δημάρχου Καλαμαριάς, Χρύσας Αράπογλου αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο σχολείο όπου και η ίδια φοίτησε, στο 5ο Δημοτικό Καλαμαριάς. Συνοδευόμενη από συνεργάτες και φίλους η κ. Αράπογλου επεσήμανε στο μήνυμά της πώς «σήμερα είναι μία ημέρα δημοκρατίας και η ημέρα που η Καλαμαριά αποφασίζει για την πόλη που θέλει την επόμενη πενταετία. Μία πόλη ανοιχτή, μία πόλη συμπεριληπτική, με σχέδιο, με διαφάνεια, με λογοδοσία και με σεβασμό στην ιερότητα του δικαιώματος στην εργασία όλων των εργαζομένων».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *