Monday , 13 May 2024

Πιερία: Η “κερδισμένη κυρία” του φετινού καλοκαιριού

Ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες η τουριστική κίνηση φέτος στην Πιερία, η οποία αναδεικνύεται σε μία από πιο κερδισμένες περιοχές της φετινής σεζόν, χάρη στην πολύ καλή οδική προσβασιμότητά της και το άρτιο ξενοδοχειακό της δυναμικό, καθώς τόσο οι Βαλκάνιοι επισκέπτες, όσο όμως ιδιαιτέρως ο εσωτερικός τουρισμός, δηλαδή οι Έλληνες τουρίστες, έδειξαν φέτος μεγάλη προτίμηση στην περιοχή. Ως μια σεζόν που προκαλεί αισιοδοξία για τα επόμενα χρόνια χαρακτηρίζει το φετινό καλοκαίρι μιλώντας στο Thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλής Τσιτλακίδης, καθώς η Πιερία φέτος κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες από ό,τι αρχικά αναμενόταν χάρη στην εύκολη οδική προσβασιμότητά της, που την ανέβασε στις πρώτες θέσεις της προτίμησης των Ελλήνων τουριστών.

Εάν μέχρι το 2019, μία  στις τρεις  αφίξεις και μία στις τέσσερις διανυκτερεύσεις ήταν από Έλληνες, με μέσο όρο διαμονής τις 2,5 μέρες, φέτος, όπως επισημαίνει ο κ.Τσιτλακίδης, Έλληνες είναι οι δυο  στους τρεις  τουρίστες, με το μέσο όρο διαμονής τους να ξεπερνάει τις 3,5 – 4 ημέρες. 

Για το σύνολο της φετινής σεζόν εκτιμάται ότι η Πιερία θα πιάσει το 50% της κίνησης του 20129 σε αφίξεις και το 40% του 2019 σε εισπράξεις. Ο Αύγουστος ολοκληρώνεται αύριο με μέσο όρο πληροτήτων στις ξενοδοχειακές μονάδες άνω του 70%, ενώ το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου έφτασαν στο 85%-90%.

Η περιοχή συνεχίζει να έχει ικανοποιητική κίνηση και την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ υπάρχει καλή εικόνα και για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σε αντίθεση με τις ξενοδοχειακές μονάδες, στην Πιερία φέτος δεν πήγε τόσο καλά η κίνηση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, λόγω της απώλειας μεγάλου μέρους της κίνησης από τη σερβική αγορά εξαιτίας του αργοπορημένου (αρχές Ιουλίου) ανοίγματος του τελωνείου των Ευζώνων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *