Saturday , 20 April 2024

Πιερία: Καλές οι κρατήσεις από Έλληνες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – SOS για τις πολύωρες καθυστερήσεις στη διέλευση τουριστών στους Ευζώνους

Σε ένα καλό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος προσβλέπουν οι ξενοδόχοι της Πιερίας, με τις πληρότητες να βρίσκονται ήδη στο 35%-40% για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες (Σάββατο 18 έως Δευτέρα21 Ιουνίου), οι οποίες όπως αναφέρει στο Thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού, Ηρακλής Τσιτλακίδης, έχουν ξεκάθαρα ανοδική τάση και αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τις επόμενες ημέρες. Επί του παρόντος, ωστόσο, οι πληρότητες σε όσα ξενοδοχεία της Πιερίας έχουν τεθεί σε λειτουργία δεν ξεπερνούν το 25% ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό τους και για την υψηλή σεζόν (από 15 Ιουλίου και εξής), προερχόμενες κυρίως από τα Βαλκάνια και την ελληνική αγορά και η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας υψώνει φωνή αγωνίας για τις μεγάλες καθυστερήσεις που ήδη καταγράφονται στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων και αναμένεται να επιδεινωθούν περαιτέρω με την επικείμενη αύξηση των ροών του οδικού τουρισμού όσο προχωράει το καλοκαίρι.

Με κοινή επιστολής τους προς τους τοπικούς βουλευτές ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο πρόεδρος της  Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας, Κώστας Σιμόπουλος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας, Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, επισημαίνουν τις πολύωρες καθυστερήσεις στη διέλευση τουριστών από τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, λόγω της υποστελέχωσής του αλλά και του περιορισμένου ωραρίου λειτουργίας του, διαμαρτύρονται οι ξενοδόχοι της Πιερίας και ζητούν την άμεση στελέχωσή του, τη διεύρυνση του ωραρίου του σε 24ωρη λειτουργία και όχι από 7 π.μ. έως 11 μ.μ. που ισχύει σήμερα, ενώ επίσης ζητούν να λυθεί το θέμα με την απαίτηση PCR από τα παιδιά άνω των 5 ετών, τονίζοντας ότι διαφορετικά διότι θα χαθούν παραδοσιακές αγορές μας, όπως η σερβική. Εξίσου σημαντικό – όπως τονίζουν – είναι να εξισωθεί επιτέλους η μειωμένη πληρότητα των λεωφορείων με τα αεροπλάνα. Όπως μάλιστα επισημαίνουν – μεταξύ άλλων – ο συνοριακός σταθμός των Ευζώνων επιβαρύνεται και με διελεύσεις αλλοδαπών εργαζομένων στη γεωργία στην Ελλάδα, λόγω του μειωμένου ωραρίου λειτουργίας του συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής (8 π.μ. έως 16:00 ) και του ημερησίου ορίου των 400 ατόμων για αυτήν την κατηγορία διελεύσεων.

Το θέμα είναι μείζονος σημασίας για την Πιερία, καθώς ο οδικός τουρισμός αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξης του 70%-75% της συνολικής τουριστικής κίνησης της περιοχής και οι Εύζωνοι αποτελούν την κύρια πύλη εισόδου για τους οδικούς τουρίστες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *