Sunday , 5 May 2024

Πιερία: Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια – Απεγκλωβισμοί οδηγών – Έπεσαν 3.000 κεραυνοί – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία -που πλήττει τη χώρα μας -κυρίως στην Πιερία όπου τα έντονα φαινόμενα συνεχίζονται και σήμερα, Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες «έπεσαν» στην περιοχή περίπου 3.000 κεραυνοί.

40 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
Από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκε συσσώρευση υδάτων σε αρκετούς δρόμους της περιοχής. Η νεροποντή προκάλεσε προβλήματα στην Πιερία και ειδικότερα στον δήμο Δίου – Ολύμπου όπου οδηγοί αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους από την Κονταριώτισσα έως την Καρίτσα. Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και μηχανήματα έργου βοήθησαν προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς από τα οχήματά τους. Συγκεκριμένα επρόκειτο για τρεις γυναίκες που απεγκλωβίστηκαν από τα αυτοκίνητά τους. Επίσης στην περιοχή μεταξύ Καρίτσας και Βροντού, στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, η Πυροσβεστική προχώρησε σε απεγκλωβισμό ηλικιωμένης γυναίκας μέσα από το σπίτι της. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 40 κλήσεις και χρειάστηκε να επέμβει σε τρεις περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια. Η κυκλοφορία στους δρόμους Κατερίνη-Δίου και Κατερίνη-Αγίου Δημητρίου διεξάγεται με δυσκολία. Επαρχιακοί δρόμοι στα ορεινά της Πιερίας πλημμύρισαν και η κυκλοφορία διεξάγεται μετ’ εμποδίων. Χωρίς προβλήματα πάντως γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην ΠΑΘΕ.

Συνεχίζονται οι βροχές
Η κακοκαιρία σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία συνεχίζεται και σήμερα το πρωί έως τις μεσημβρινές ώρες. Λόγω της διέλευσης μετωπικής επιφάνειας από τα δυτικά προς τα ανατολικά της χώρας τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και ενδεχομένως από χαλαζοπτώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *