Thursday , 18 April 2024

ΠΟΕΔΗΝ:«Επιτακτική ανάγκη» η αύξηση των δημοσίων δαπανών για την υγεία

Του Γ. Κατσιάνη

Έκκληση στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση της χρηματοδότησης για τη δημόσια υγεία, απηύθυνε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Μιλώντας στο City International 106,1, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ χαρακτήρισε ως επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί η δημόσια χρηματοδότηση για τις δαπάνες υγείας από το 5% του ΑΕΠ που είναι σήμερα.

«Θα είναι εγκληματική ενέργεια η μη αύξηση των δημοσίων δαπανών για την υγεία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ενώ υπογράμμισε πως είναι αναγκαία και η πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Οι 2.000 προσλήψεις που εξήγγειλε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν επαρκούν, την στιγμή που 1.500 εργαζόμενοι στον χώρο της δημόσιας υγείας αποχωρούν κάθε χρόνο», σημείωσε.

Επιπλέον, ο κ.Γιαννίκος ανακοίνωσε ότι  την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση, με κύρια αιτήματα, εκτός από την αύξηση της χρηματοδότησης, την αύξηση μισθών και συντάξεων, την ένταξη του προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και την μονιμοποίηση των εκτάκτων.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *