Friday , 26 April 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Έκκληση σε Μητσοτάκη-Κικίλια για βελτίωση των μέτρων για τον κορωνοϊό-Έντονη ανησυχία λόγω της κατάστασης στην Ιταλία

Έκκληση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας για άμεση βελτίωση των μέτρων πρόληψης από τον νέο κορωνοϊό και αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων στα δημόσια νοσοκομεία απευθύνει με ανοιχτή επιστολή της η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), ζητώντας μεταξύ άλλων προσλήψεις προσωπικού, να ανοίξουν οι 100 κλειστές κλίνες ΜΕΘ (στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) και μάσκες υψηλής προστασίας.

“Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο προσωπικό – τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ – με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Στην Ιταλία απεδείχθη ότι δεν έφθασαν τα μέτρα ενημέρωσης και πρόληψης καθ’ ότι έχουμε αρκετά κρούσματα και νεκρούς.

Χρειάζεται να βελτιωθεί η υγειονομική ετοιμότητα της χώρας μας. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία εντοπισμένα μεμονωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Θα πρέπει όμως να βελτιωθούν τα μέτρα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία για την περίπτωση εμφάνισης μη εντοπισμένου κρούσματος στα ΤΕΠ.

Χρειάζεται άμεσα η πρόσληψη 2000 υγειονομικών υπαλλήλων για να ανοίξουν οι 100 κλειστές κλίνες ΜΕΘ και να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των περιστατικών.

Απαιτείται να εγκριθούν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και να εφοδιαστούν με μάσκες υψηλής προστασίας ώστε όλοι όσοι επισκέπτονται τα νοσοκομεία ασθενείς – συνοδοί  υποχρεωτικά να φοράνε μάσκα.

Έκκληση κάνουμε στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Υγείας να ληφθούν άμεσα πριν να είναι αργά”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *