Friday , 19 April 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Καμία κενή κλίνη ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη και στη Δυτική Μακεδονία

Κώδωνα κινδύνου για ανεπάρκεια των κλινών ΜΕΘ στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία – και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη – λόγω των αναστολών εργασίας κρούει η ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει καμία κενή κλίνη ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, “λόγω αναστολών στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 71 κλίνες, ενώ στο τρίτο κύμα 193. Επισημαίνουμε το κίνδυνο με τις ΜΕΘ στη Κεντρική και δυτική Μακεδονία. Είναι γεμάτες γιατί λόγω των αναστολών εργασίας λειτουργούν λιγότερες των μισών. Δεν μπορούν τώρα λόγω αναστολών εργασίας να αναπτυχθούν νέες κλίνες”.

Επίσης, πάντοτε σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο Παπανικολάου είναι κλειστές 9 κλίνες ΜΕΘ από δωρεά και στον Άγιο Δημήτριο 2 κλίνες από δωρεά σε κτίριο ΒΟΧ.

“Αυξάνονται τα περιστατικά κορωνοϊού για ΜΕΘ. Οι κλίνες γενικής ΜΕΘ είναι γεμάτες στα νοσοκομεία Εάν δεν επιστρέψουν πίσω οι συνάδελφοί που είναι σε αναστολή εργασίας με δύο rapid test την εβδομάδα θα δούμε τις επόμενες ημέρες αρκετούς διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ να χάνουν τη ζωή τους. Η κυβέρνηση εάν επιμείνει θα αναλάβει τις ευθύνες της”, καταλήγει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικότερα οι πληρότητες στιςκλίνες ΜΕΘ στην Κενρική και Δυτική Μακεδονία σύμφωναμετην ΠΕΔΗΝ έχει ως εξής:

Κεντρική Μακεδονία:

ΑΧΕΠΑ: 15 / 15

Ιπποκράτειο: 15 / 15

Παπαγεωργίου: 11 / 11

Παπανικολάου: 22 / 22

Άγιος Δημήτριος: 8 / 8

Κατερίνη: 4 / 4

Πολύγυρος: 4 /  5

Σέρρες: 8 / 10

Έδεσσα: 2 / 3

Γιαννιτσά: 6 / 6

Καμία κενή κλίνη στη Θεσσαλονίκη. Κενές είναι μόνο 4 στα άλλα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Δυτική Μακεδονία:

Πτολεμαΐδα: 6 / 6

Κοζάνη: 5 / 5».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *