Thursday , 18 April 2024

Ποιές παρεμβάσεις σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Thomas Cook

Σε 80 προτίθεται να μειώσει το υπουργείο Εργασίας τον αριθμό των αναγκαίων ημερών εργασίας στην ασφάλιση κλάδου ανεργίας του ΟΑΕΔ, που πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί για την καταβολή επιδόματος ανεργίας, έναντι 100 που ισχύει, για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρεία Thomas Cook Group, σε περίπτωση που αυτοί μείνουν άνεργοι.

Περαιτέρω, προωθείται ρύθμιση για την επέκταση του συνολικού χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας κατά ένα μήνα για τηνίδια κατηγορία εργαζομένων.

Στα σχέδια του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνεται, επίσης, η υλοποίηση ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, διατήρησης 4.500 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης με επιχορήγηση της εργοδοτικής εισφοράς, σε τουριστικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της εταιρείας Thomas Cook Group.

Η σχετική με την υλοποίηση του προγράμματος ΚΥΑ θα προωθηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου όταν της υποβληθεί η σχετική γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ. 

Οι προαναφερόμενες παρεμβάσεις περιλαμβάνονται σε σχετικό έγγραφο που κατέθεσε χθες στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτημα βουλευτών, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *