Thursday , 18 April 2024

Ποια δημόσια υπηρεσία χρειάζεται ένα… χρόνο(!) για να πρωτοκολλήσει ένα έγγραφο;

Του Γ. Κατσιάνη

Περιπτώσεις γραφειοκρατικής παραλογισμού στον ΕΦΚΑ, αναδεικνύει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ. Χατζηδάκης  αποκαλύπτει ότι «χρειάζονται 14 μήνες για την προμήθεια εκτυπωτών» και «4 μήνες για μια επισκευή ενός κλιματιστικού» ενώ τονίζει ότι «ο μέσος χρόνος ολοκλήρωσης μιας πειθαρχικής διαδικασίας είναι τα δύο χρόνια».

«Όταν περνάει ένας χρόνος για να πρωτοκολληθεί ένα έγγραφο που είναι απαραίτητο για να βγει μια σύνταξη τι δικαιολογία μπορούμε να πούμε στον ασφαλισμένο που περιμένει καρτερικά για χρόνια τη σύνταξη του;», αναρωτιέται με νόημα ο υπουργός Εργασίας.

Η…σανίδα σωτηρίας

Ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ περιέχει 8 μεγάλες αλλαγές «για να τελειώνουμε οριστικά με τις εξωφρενικές καθυστερήσεις στις προμήθειες, με το διοικητικό χάος, την απουσία Οργανογράμματος και την μη απόδοση ευθυνών».

«Ήδη έχουν γίνει τεράστια βήματα στην μείωση των εκκρεμών συντάξεων και στην εξυπηρέτηση του πολίτη μέσα από το 1555», σημειώνει ο υπουργός Εργασίας και υποστηρίζει ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «τελειώνουμε οριστικά με τις παθογένειες του παρελθόντος και παραδίδουμε έναν Οργανισμό που ασκεί κοινωνική πολιτική στη πράξη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *