Friday , 29 March 2024

Ποιοι δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ-Πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα

Του Γ. Κατσιάνη

Αναστολή δόσεων για τρεις μήνες σε όσους λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ και επέκταση του μέτρου σε 1,4 εκατ. εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο τρίτο πακέτο μέτρων ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας.                                              

 Όπως τόνισε ο υπουργός  Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το ποσό των 800 ευρώ θα είναι ακατάσχετο και αφορά 440.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με ένα εκατομμύριο εργαζομένους και μηνιαίο τζίρο περίπου στα 6,5 δισ. ευρώ.

Δώρο Πάσχα

Όσον αφορά το δώρο Πάσχα, θα καταβληθεί μεταγενέστερα, με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση να σημειώνει πως δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις «να καταβάλουν το δώρο στο σύνολό του το καλοκαίρι, μαζί με το επίδομα αδείας».

«Επιπλέον, 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, στο ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν δώρο Πάσχα», υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.                                                                                              

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι θα ληφθούν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό των οχλήσεων από τις εισπρακτικές εταιρίες ενώ ανακοίνωσε ότι σήμερα θα εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ)  για την μείωση του ΦΠΑ (από 24% σε 6%) στα αντισηπτικά.                                                                                                   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *