Friday , 26 April 2024

Ποιοι θα λάβουν επιδότηση 14.800 ευρώ για να δημιουργήσουν επιχείρηση

Την ευκαιρία σε 2.900 ανέργους, ηλικίας 18 ως 29 ετών να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, λαμβάνοντας επιδότηση 14.800 ευρώ, δίνει πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, διάρκειας 12 μηνών, το οποίο κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.

Η ιδιαιτερότητα του προγράμματος είναι ότι δίνει έμφαση στην επιδότηση γυναικών καθώς το 60% των δικαιούχων θα είναι άνεργες.

Όσον αφορά την επιδότηση, θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις και συγκεκριμένα η πρώτη δόση (4.000 ευρώ), μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ, η δεύτερη (5.400 ευρώ), μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης και η τρίτη (5.400 ευρώ), μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης.

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου. 

Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *