Monday , 13 May 2024

Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης που επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη για την απουσία του από τις πυρόπληκτες περιοχές;

Του Γ.Κατσιάνη

Λίγες ημέρες μετά την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.

Έτσι, ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, Παππάς και Τζουμάκας πραγματοποίησαν όλο το καλοκαίρι περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους της Αριστεράς, ενόψει των εσωκομματικών διεργασιών.

Όμως φαίνεται πως δεν είχαν υπολογίσει την υποψηφιότητα του φέρελπι, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος τις επόμενες ώρες αναμένεται να μπει και επίσημα στην “μάχη” για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο 35χρονος απόφοιτος του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης ενώ κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εργάστηκε επίσης στο think tank εξωτερικής πολιτικής `Center for Strategic and International Studies` ενώ συμμετείχε, ως εθελοντής και στο επιτελείο του τότε γερουσιαστή, Joe Biden για τις προεδρικές εκλογές του 2008.

Εδώ και δύο μήνες, ο κ. Κασσελάκης επισκέπτεται διάφορες περιοχές της χώρας, συνομιλεί με πολίτες και αναδεικνύει τις δράσεις και τις προτάσεις του, μέσα από τα social media.

Μάλιστα, επιτέθηκε πρόσφατα και στον “γκουρού” της επικοινωνίας και συνεργάτη του πρωθυπουργού, Στάν Γκρίνμπεργκ, με αφορμή το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν επισκέφτηκε τις πυρόπληκτες περιοχές.

“Υπάρχουν κάποιες κρίσιμες στιγμές, οι οποίες επιβάλλουν στον Πρωθυπουργό μιας χώρας να διακόπτει τις διακοπές του”, σημείωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης.

Προσωπικά, δεν γνωρίζω αν ο κ. Κασσελάκης θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ωστόσο θεωρώ ότι σύντομα θα επιστρέψει και πάλι στην Ελλάδα.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *