Wednesday , 8 May 2024

Πολιτική Προστασία: Σε ποιες περιοχές της Χαλκιδικής απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων

Λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Χαλκιδική. Για το λόγο αυτό απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων σε δασικές περιοχές της, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι περιοχές
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους ισχύει από τις 07:30 π.μ.-07:30 π.μ. αύριο (09-08-2023) για τους δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου. Πιο συγκεκριμένα: α) στη χερσόνησο Κασσάνδρας («Κορυφογραμμή» (από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή), «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» Τ.Κ. Παλιουρίου), β) στη χερσόνησο Σιθωνίας (Κορυφογραμμή Δραγουνδέλι από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι και την Συκιά), γ) στο δήμο Αριστοτέλη (Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Τσάμια Στρατωνίκης – Φυσώκα – Σκοπευτήριο Στρατωνίου), δ) ορεινό όγκο Χολομώντα (Αναδασώσεις περιοχή Βραστάμων, Περιοχή ευθύνης Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη).

Στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα
Επίσης σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς βρίσκονται σήμερα, Τρίτη 8 Αυγούστου, η Θεσσαλονίκη, το Άγιον Όρος, η Θάσος, η Σαμοθράκη και ο Έβρος σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Υψηλό το πρόστιμο
Οι παραβάτες της απόφασης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 129 του νόμου 4926/22 (ΦΕΚ 82/Α΄/2022). Ως αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του προστίμου ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *