Thursday , 2 May 2024

“Πονοκέφαλος” για τη νέα διοίκηση τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης

Του Γ. Κατσιάνη

Αντιμέτωπη με ένα έλλειμμα που ενδεχομένως να φτάνει και τα 20 εκατ. ευρώ είναι η νέα δημοτική αρχή στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές για να προσδιοριστεί το ύψος της “τρύπας” που υπάρχει στα ταμεία του δήμου.

“Οι δικές μας αποφάσεις και επιλογές, που οδήγησαν σε μείωση εσόδων του Δήμου αλλά και μείωση των βαρών για πολίτες και επιχειρήσεις, ελήφθησαν με γνώμονα τη στήριξη της κοινωνίας στη δυσμενή αυτή συγκυρία. Επιβαρύνθηκαν δε ακόμα περισσότερο από οριζόντιες αποφάσεις της Πολιτείας”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά την ψήφιση του ισολογισμού για το οικονομικό έτος 2022.

“Ακόμη και τώρα αναμένουμε συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα του δήμου που δεν μας έχουν δοθεί παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας αλλά και τα στοιχεία του Προϋπολογισμού του 2024. Πρέπει, επιτέλους, να ενημερωθεί η νέα διοίκηση για τις δαπάνες και τα ελλείμματα της απερχόμενης δημοτικής αρχής και να σταματήσει την παρελκυστική τακτική ενημέρωσης”, σημείωσε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την κατάσταση που εμφανίζουν τα οικονομικά του δήμου, η νέα δημοτική αρχή φέρεται αποφασισμένη, σε πρώτη φάση, να προχωρήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών.

Την ίδια ώρα, πολλοί δημότες λαμβάνουν ειδοποιητήρια οφειλής παραβάσεων του ΚΟΚ, τόσο για το 2023, όσο και για προηγούμενα έτη.

Να σημειωθεί ότι  από τις αρχές του έτους έως και τις 30 Νοεμβρίου, οι δημοτικοί αστυνομικοί του δήμου Θεσσαλονίκης “έκοψαν” 130.184 κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *