Wednesday , 24 April 2024

“Πράσινο” φως για τα μικροδάνεια ως 25.000 ευρώ σε αγρότες

Του Γ. Κατσιάνη

Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερο από τρία χρόνια αναμονής μέχρι η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να ανάψει το “πράσινο” φως για το πρόγραμμα των μικροδανείων ως 25.000 ευρώ.

Η Συμφωνία Χρηματοδότησης του Ταμείου Χαρτοφυλακίου με την επωνυμία «Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» υπογράφηκε μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντά, και της Προέδρου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε., Α. Χατζηπέτρου.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα προβλέπει μηδενική επιβάρυνση των δανειοληπτών για τα δύο πρώτα έτη (μηδενικό επιτόκιο) ενώ για τα υπόλοιπα το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης θα χρηματοδοτεί άτοκα το 50% του κεφαλαίου κάθε δανείου και ως εκ τούτου το τελικό επιτόκιο θα είναι μειωμένο στο ήμισυ της αγοράς.

Επιπλέον, προβλέπεται και η δυνατότητα επιχορήγησης ανά δάνειο για την παροχή τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης στους τελικούς αποδέκτες.

Να σημειωθεί ότι τα ποσά που προκύπτουν από την αποπληρωμή των δανείων μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για χορήγηση νέων δανείων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *