Friday , 29 March 2024

«Πράσινο φως» για την ένταξη 3.500 παιδιών με voucher σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Την δυνατότητα σε 3.500 προνήπια να ενταχθούν φέτος στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» σε 13 δήμους της χώρας που εξαιρέθηκαν από την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για το τρέχον σχολικό έτος, δίνει η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα.

Όσον αφορά τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, λαμβάνεται υπόψη η εργασιακή θέση της αιτούσας, η οικογενειακή της κατάσταση (τρίτεκνη, πολύτεκνη, ΑμεΑ) και το ετήσιο εισόδημα.

Οι αιτήσεις για την χορήγηση voucher υποβάλλονται ηλεκτρονικά από σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου έως και τις 24 Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr).
Το ποσό που συμπληρωματικά εγκρίθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία είναι 9 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας τη συνολική δαπάνη για το πρόγραμμα στα 279 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι 13 δήμοι που αφορά η πρόσκληση είναι Κομοτηνής, Παιανίας, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Μαραθώνα, Αμαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Κεντρικής Κέρκυρας, Μαλεβιζίου, Κω και Ρόδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *