Friday , 29 March 2024

«Πράσινο φως» για την πληρωμή της πρώτης δόσης στους νέους αγρότες

Του Γ. Κατσιάνη

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή της πρώτης δόσης σε όσους μετέχουν στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών (υπομέτρο 6.1, Εγκατάσταση Νέων Γεωργών).

Η διάθεση του ποσού των 223,3 εκατ. ευρώ θα γίνει στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης και Ηπείρου. 

Ειδικότερα, στην Κεντρική Μακεδονία εντάχτηκαν στο πρόγραμμα 1501 δικαιούχοι, οι οποίοι θα λάβουν επιδοτήσεις, ύψους 35.000-40.000 ευρώ.

«Η υλοποίηση του προγράμματος σε χρόνο ρεκόρ καθώς και το γεγονός ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί στον συγκεκριμένο τομέα, δείχνουν τη βούληση της κυβέρνησης να ανανεώσει το δυναμικό των επαγγελματιών στον πρωτογενή τομέα. Έτσι στηρίζουμε την οικονομία της χώρας μας, συμβάλλουμε στην διατήρηση και αύξηση της παραγωγής ως στοιχείο αναγκαίο και για τη διασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας και κυρίως δίνουμε αναπτυξιακή προοπτική στον πρωτογενή τομέα», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα διπλασιάστηκε η ενίσχυση ανά δικαιούχο έως 40.000 ευρώ.                                                                                                                              

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *