Friday , 19 April 2024

«Πράσινο φως» για τη δημιουργία Αλιευτικού Καταφυγίου στη Νέα Κρήνη

Τέλος στην πολυετή εκκρεμότητα της δημιουργίας Αλιευτικού Καταφυγίου στη Νέα Κρήνη βάζει η συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του δήμου Καλαμαριάς για την προσαρμογή της μελέτης στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του αρμόδιου υπουργού, Σπήλιου Λιβανού και του δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη αποφασίστηκε να ενταχθεί η μελέτη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) μέχρι το 2023.

 Στο αλιευτικό καταφύγιο θα φιλοξενούνται 90 σκάφη αλιέων της περιοχής ενώ ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να φτάσει τα 5 εκατ. ευρώ.

«Όχι μόνο σώζεται ένα έργο σημαντικό για την οικονομία της περιοχής αλλά ενισχύεται και η αλιεία, καθώς στην περιοχή έχουν την έδρα τους πολλές αλιευτικές οικογένειες που διαθέτουν σκάφη παράκτιας και μέσης αλιείας», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμαριάς τόνισε πως «εργαζόμαστε από κοινού για ένα έργο της δεκαετίας του 1990 που θα λύσει το πρόβλημα ‘στέγασης’ των ψαράδων της Νέας Κρήνης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *