Saturday , 20 April 2024

“Πράσινο φως” (επιτέλους) για την παράδοση των εργοστασίων της ΕΒΖ στη Royal Sugar-Τα σχέδια για το 2020

Εγκρίθηκε από τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης η μίσθωση των δυο εργοστασίων της εταιρείας στο Πλατύ Ημαθίας και τις Σέρρες στο σχήμα της Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας με την Royal Sugar.

Η γ.σ. ενέκρινε, επίσης, την αλλαγή του αριθμού των μελών του ΔΣ της Εταιρείας από επτά που ίσχψυθε μέχρι τώρα σε τρία έως εννέα μέλη, υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των μελών θα είναι πάντα μονός κατά την εκλογή τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο περιθώριο της γ.σ. ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Sugar, Χρήστος Καραθανάσης, η παράδοση-παραλαβή αναμένεται πλέον να γίνει άμεσα, ενδεχομένως μέχρι αύριο. Περαιτέρω, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να έχει η διοίκηση της Royal Sugar στα χέρια της τα αποτελέσματα του “survey” (έκθεση) για τη λειτουργικότητα και βιωσιμότητα, κόστος συντήρησης και λειτουργίας των δυο εργοστασίων που έχει αναθέσει σε εταιρέια από το εξωτερικό, ώστε να αποφασιαστεί ποιό από τα δυο εργοστάσια θα λειτουργήσει μετά τη συντήρηση που αναμένεται να κρατήσει περί τους έξι μήνες. (σ.σ. Το 2020 θα λειτουργήσει το ένα από τα δυο εργοστάσια).

Στο μεταξύ, λίγες μόνο ημέρες μετά την παραλαβή των εργοστασίων η Royal Sugar θα ανακοινώσει στους τευτλοπαραγωγούς τιμοκατάλογο για τη νέα καλλιεργητική περίοδο (2020), ενώ τον Ιούλιο του 2020 αναμένεται και το πρώτο καράβι με ακατέργαστη ζάχαρη από το εξωτερικό προς επεξεργασία στην ΕΒΖ, καθώς το εργοστάσιο όπως σημείωσε ο κ.Καραθανάσης πρέπει να λειτουργεί διαρκώς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *