Thursday , 28 March 2024

«Πρεμιέρα» έκανε το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω, αλλάζω θερμοσίφωνα»

Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω, αλλάζω θερμοσίφωνα» (https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/epidoteseis-politon/anakuklono-allazo-thermosiphona).

Η υποβολή των αιτήσεων θα ενεργοποιείται σταδιακά, με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των αιτούντων.

Ειδικότερα,σήμερα, Παρασκευή 12 Μαΐου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι φορολογούμενοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1, 2, 3, 4.

Αύριο,Σάββατο 13 Μαΐου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι φορολογούμενοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1, 2, 3, 4, 5, 6,την Κυριακή 14 Μαΐου όσων ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 και την Δευτέρα 15 Μαΐου όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0.

Η υποβολή αιτήσεων για όλα τα ΑΦΜ θα παραμείνει ανοικτή έως την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, και ώρα 15:00.

Προϋποθέσεις- Δικαιούχοι

Κάθε φυσικό πρόσωπο (διακριτό ΑΦΜ) μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση που αφορά μία και μόνο κατοικία.

Για παράδειγμα, μία τετραμελής οικογένεια με δύο συζύγους και δύο παιδιά μπορεί να υποβάλλουν έως δύο χωριστές αιτήσεις οι δύο σύζυγοι για διαφορετική κατοικία ο καθένας (κύρια και δευτερεύουσα).

Επίσης, οι δικαιούχοι δεν θα λαμβάνουν κάποιο χρηματικό ποσό.

Εφόσον εγκριθεί η αίτηση τους και δικαιούνται επιχορήγησης θα λάβουν ηλεκτρονικά επιταγές του προγράμματος.

Η πρώτη επιταγή θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα ενώ η δεύτερη μπορεί να επιδοτήσει (προαιρετικά) τη δαπάνη εκτέλεσης συμπληρωματικών εργασιών για την αντικατάσταση του παλιού με το νέο ηλιακό θερμοσίφωνα (π.χ. κόστος μεταφοράς και εγκατάστασης ή απεγκατάστασης, αναλώσιμα και εξαρτήματα, κλπ.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *