Saturday , 20 April 2024

«Πρεμιέρα» σήμερα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων – Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και οι τιμές των εισιτηρίων

Το πρώτο πλοίο για Σποράδες (Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο) σάλπαρε σήμερα στις 7.00 το πρωί από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όπως λέει στο thesseconomy.gr ο ναυτιλιακός πράκτορας Θεσσαλονίκης Χάρης Καραχαρίσης «από σήμερα, 2 Ιουνίου, ξεκινούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά των Σποράδων και αυτό το καλοκαίρι. Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου».

Αρχικά τρία δρομολόγια
«Σε πρώτη φάση, από τις 2 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου, θα εκτελούνται τρία δρομολόγια την εβδομάδα από Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και Σάββατο, στις 7.00 το πρωί. Και θα έχουμε επιστροφές για τον Ιούνιο τις απογευματινές ώρες τη Δευτέρα, την Παρασκευή και την Κυριακή. Το πλοίο θα φεύγει από την Αλόννησο στις 4.00 μ.μ., από τη Σκόπελο στις 4.15 μ.μ. και στις 5.30 μ.μ. από τη Σκιάθο», διευκρινίζει ο κ. Καραχαρίσης.

Επιπλέον δρομολόγιο
«Από τις 3 Ιουλίου θα προστεθεί μέσα στην εβδομάδα ένα επιπλέον δρομολόγιο, την Τετάρτη. Κι έτσι θα εκτελούνται συνολικά τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο για τα νησιά των Σποράδων. Επίσης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κάθε Τρίτη και Πέμπτη θα υπάρχει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Λήμνο και με τη Μυτιλήνη», συμπληρώνει ο ναυτιλιακός πράκτορας Θεσσαλονίκης.

Τιμές και διάρκεια ταξιδιού
Σε ό,τι αφορά τις τιμές των εισιτηρίων «είναι στα ίδια με τα περσινά επίπεδα», αναφέρει ο κ. Καραχαρίσης. To εισιτήριο οικονομικής θέσης από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο (3 ώρες και 10 λεπτά) κοστίζει 36,70 ευρώ κατ΄άτομο για απλή διαδρομή, για Σκόπελο (4 ώρες και 10 λεπτά) κοστίζει 40,30 ευρώ και για Αλόννησο (4μιση ώρες) κοστίζει 48 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *