Wednesday , 8 May 2024

«Πρεμιέρα» των αγροτικών κινητοποιήσεων με συλλαλητήριο στη Λάρισα

Του Γ. Κατσιάνη

Πιστοί στην… παράδοση των κινητοποιήσεων κάθε Φεβρουάριο, παραμένουν και φέτος οι αγρότες, οι οποίοι παρά την πανδημία, ζεσταίνουν τις μηχανές των μηχανημάτων τους, διεκδικώντας την ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων του κλάδου.  

Το πρώτο αγωνιστικό… ραντεβού δίνεται αύριο, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα έξω από το κτίριο της περιφέρειας Θεσσαλονίκης στη Λάρισα, με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε όλα τα γεωργικά προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

«Όταν η κυβέρνηση δίνει από τον προϋπολογισμό 32 δισεκατομμύρια ευρώ σε βιομηχανίες, επιχειρήσεις και εφοπλιστές και την ίδια στιγμή, μόνο 350 εκατομμύρια ευρώ στον πρωτογενή τομέα που κατά τα άλλα είναι η ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας, καταλαβαίνουμε ότι είναι μια πολιτική επιλογή», τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ρίζος Μαρούδας.

Να σημειωθεί ότι το παρών στο αγροτικό συλλαλητήριο αναμένεται να δώσουν και αγρότες από τον Τύρναβο και τον Πλατύκαμπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *