Friday , 29 March 2024

Προβληματική έλλειψη εμβολίων για τα κατοικίδια, λόγω της στροφής των φαρμακοβιομηχανιών στην παραγωγή εμβολίων για τον Covid 19 – Τελείωσαν τα αποθέματα

Προβληματική έχει καταστεί πλέον η έλλειψη εμβολίων για κατοικίδια που άρχισε να καταγράφεται το Νοέμβριο στη χώρα μας αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω της πλήρους στροφής των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών στην παραγωγή εμβολίων κατά του Covid-19 για τους ανθρώπους και της παύσης παραγωγής των γνωστών εμβολίων για τα κατοικίδια.

Επιβεβαιώνοντας τις αυξανόμενες σχετικές αναρτήσεις φιλόζωων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αναφέρουν ότι δεν μπορούν να εμβολιάσουν είτε δεσποζόμενα, είτε αδέσποτα κατοικίδια, δυο κτηνίατροι της ανατολικής Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσαν το πρόβλημα στο Thesseconomy.gr και απευθύνουν έκκληση για τη λήψη μέριμνας για την επίλυσή του.

Όπως μας επισήμαναν οι δύο κτηνίατροι, το πρόβλημα από το Νοέμβριο αφορά σε έλλειψη των εμβολίων για γάτες, αλλά πλέον το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει ανάλογη έλλειψη και στα εμβόλια για σκύλους. Το ένα εκ των εν λόγω κτηνιατρείων μας ανέφερε ότι έχει λίστα αναμονής 50 ατόμων, που θέλουν να εμβολιάσουν γατούλες αλλά δεν υπάρχουν εμβόλια, η οποία μάλιστα είναι μικρή σε σχέση με άλλα κτηνιατρεία που έχουν λίστες μέχρι και 200 ατόμων καθώς το συγκεκριμένο κτηνιατρείο ειδικεύεται στις γάτες και είχε μεγάλο απόθεμα εμβολίων σε σύγκριση με άλλα. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες του εν λόγω κτηνιατρείου από συναδέλφους σε άλλες χώρες, ανάλογο πρόβλημα υπάρχει επίσης στην Ισπανία, ακόμη και τη Γερμανία, συγκεκριμένα στο Βερολίνο.

Οι φαρμακαποθήκες στη χώρα μας, όπως μας επισήμανε άλλη κτηνίατρος, παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην έλλειψη και θα πρέπει να ψάξουν να κάνουν εισαγωγή κατ’εξαίρεση, κάτι που τους έχει ζητηθεί αλλά δεν έχει γίνει. Σύμφωνα με την ίδια, άλλες χώρες όπως η Κύπρος δεν έχουν – τουλάχιστον όχι ακόμη τέτοιο πρόβλημα.

Το θέμα βέβαια είναι να υπάρχει επαρκής παραγωγή εμβολίων για τους τετράποδους καλύτερους φίλους του ανθρώπου, που όπως φαίνεται υφίστανται αρνητικές συνέπειες επικίνδυνες για τη δική τους υγεία από το νέο κορωνοϊό από τη συνήθη ανθρώπινη αδιαφορία, κακό προγραμματισμό και αναζήτηση του κέρδους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *