Saturday , 27 April 2024

Προβληματισμός στον κλάδο της εστίασης μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη για την απαγόρευση εισόδου σε ανεμβολίαστους πολίτες

Τον προβληματισμό του σχετικά με όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβαση του στις εργασίες του ψηφιακού συνεδρίου “Βeyond the Pandemic: A Radical New Approach to Health Security” εκφράζει ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπάρ Θεσσαλονίκης Γιάννης Φιλοκώστας. Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι “Όταν διασφαλίσουμε το δικαίωμα όλων των ενηλίκων στον εμβολιασμό, τότε θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση περί διευκολύνσεων προς τους πλήρως εμβολιασμένους. Όταν τον χειμώνα μεταφέρουμε εντός τις δραστηριότητες μας, τότε θα υπάρξει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα. Κάποια εστιατόρια δεν αποκλείεται να επιτρέψουν την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους τους μόνον στους πλήρως εμβολιασμένους”.

“Διαφωνώ με αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Δεν το βρίσκω σωστό. Έχουμε ήδη τόσα προβλήματα να διαχειριστούμε και τώρα η κυβέρνηση προτίθεται να μας φορτώσει και άλλα. Θα χάσουμε πελάτες. Θα χάσουμε και άλλους πελάτες για την ακρίβεια και θα αναγκαστούμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τον κόσμο. Τι είναι αυτό τώρα που μας λέει να πάμε να ακολουθήσουμε;” σχολίασε ο κ.Φιλοκώστας μιλώντας στο thesseconomy.

Ο κ. Φιλοκώστας τόνισε ότι δε μιλά εκ μέρους όλων των μελών του κλάδου καθώς δεν γνωρίζει επακριβώς τη θέση των υπόλοιπων συναδέλφων του και ανέφερε ότι θα έπρεπε οι επιχειρηματίες της εστίασης να διευθετήσουν το χώρο τους. “Σκεφτείτε το εξής. Έρχεστε εσείς με την παρέα σας, έξι άτομα. Από τα έξι άτομα, τα τέσσερα αν είναι εμβολιασμένα, με βάση όσα είπε ο πρωθυπουργός θα πρέπει να μη δεχτώ στο μαγαζί μου τα δύο ανεμβολίαστα άτομα. Τι θα κάνετε εσείς; Θα πάρετε την παρέα σας και θα φύγετε”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπάρ Θεσσαλονίκης τόνισε ότι πρόκειται για ένα μέτρο πίεσης προς τους πολίτες να εμβολιαστούν και επεσήμανε ότι πλέον δημιουργείται η εστίαση δύο ταχυτήτων. “Μα είναι δυνατόν εμείς να διαχωρίσουμε τους πολίτες;;;” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος κλείνοντας την τοποθέτησή του τόνισε ότι “με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός μας βάζει στη μέση. Ας βγάλουν τότε έναν νόμο που θα λέει ότι απαγορεύεται να βγαίνει από το σπίτι του όποιος δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *