Thursday , 25 April 2024

Προθεσμία μία εβδομάδα έδωσε υπουργός σε δημόσια υπηρεσία για να αποκαταστήσει την βλάβη σε ράμπα ΑμεΑ

Του Γ. Κατσιάνη

Εργασιομανής, απαιτητική και πειθαρχημένη. Αυτά είναι τα  χαρακτηριστικά που αποδίδουν στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, συνεργάτες και συνάδελφοι της.

Η άμεση παρέμβαση της για την αποκατάσταση του ασανσέρ για τα αναπηρικά αμαξίδια στην Ακρόπολη ήταν μόνο η αρχή της νέας αντίληψης που επιχειρεί να διαμορφώσει η κα Μενδώνη στο υπουργείο Πολιτισμού από την πρώτη κιόλας ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της.

Η αποκατάσταση της βλάβης στην ψυκτική μονάδα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πέλλας, μετά  από ένα ολόκληρο χρόνο(!), αποτελεί το νεότερο επίτευγμα της νέας υπουργού Πολιτισμού.

«Έχετε προθεσμία μία εβδομάδα να φτιάξετε την ράμπα αναπήρων στην Αμφίπολη», ήταν η ρητή εντολή που έδωσε η κα Μενδώνη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών όταν ενημερώθηκε ότι νεαρός με κινητικά προβλήματα επισκέφτηκε στα τέλη Αυγούστου τον τύμβο Καστά αλλά δεν μπόρεσε να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο επειδή η εσωτερική μεταφερόμενη πλατφόρμα για ΑμεΑ δεν λειτουργούσε εδώ και τρεις μήνες!

Πάντως, σε αντίθεση με τους προκατόχους της, η αρχαιολόγος-υπουργός πιστεύει στην ιστορική αξία του αρχαιολογικού ευρήματος της Αμφίπολης, την οποία θα επισκεφτεί αύριο, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου για να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης στον τύμβο Καστά.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *