Thursday , 25 April 2024

Προκήρυξη 200 θέσεων εργασίας λόγω κορονοϊού μετά το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Την προκήρυξη 200 θέσεων γιατρών, νοσηλευτών, στελεχών εργαστηρίων και πληρωμάτων ασθενοφόρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, εξήγγειλε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός αποφάσισε την αναστολή και ανάκληση -μέχρι νεωτέρας-, των κανονικών αδειών του υγειονομικού προσωπικού.

Νωρίτερα, οι αρχές ανακοίνωσαν το πρώτο θετικό στον Covid- 19 κρούσμα στη χώρα μας. Πρόκειται για 38χρονη Ελληνίδα που είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο. Οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες.

Η 38χρονη νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο (αρνητικής πίεσης) στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο και αποτελεί νοσοκομείο αναφορά για τη βόρεια Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, σε αδικαιολόγητο, όπως τονίζει, πανικό των πολιτών αποδίδει η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Άννα Σιδηροπούλου το γεγονός ότι «εξαφανίστηκαν» τα τελευταία 24ωρα οι χειρουργικές μάσκες προσώπου, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τις προμηθευτούν κατά δεκάδες, πιστεύοντας ότι έτσι θα προστατευτούν από τον κοροναϊό.

«Οι απλές χειρουργικές μάσκες, που κυκλοφορούν κατά κόρον και έχουν χαμηλή τιμή, έχουν εκλείψει από την αγορά διότι με τον αδικαιολόγητο πανικό που δημιουργήθηκε, πήγαν όλοι και αγόρασαν είκοσι και σαράντα μάσκες, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα από τις αποθήκες», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Σιδηροπούλου, διευκρινίζοντας πως «αυτές οι μάσκες ουσιαστικά δεν προφυλάσσουν από τίποτα, διότι είναι ένα απλό χαρτί με επίστρωση υφάσματος, που το μόνο που κάνει είναι να προφυλάσσει αυτόν που πάσχει από το να μην μεταδώσει την ασθένεια στους υπόλοιπους που είναι υγιείς· όχι κάτι άλλο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *