Thursday , 25 April 2024

Προκλητικό “όχι” των τουρκικών αρχών στην επίσκεψη Τζιτζικώστα στη Σμύρνη

Του Γ.Κατσιάνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διπλωματικός μαραθώνιος για την απεμπλοκή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα από το λιμάνι της Σμύρνης.

Η περιπέτεια του περιφερειάρχη ξεκίνησε όταν μετέβη το πρωί ακτοπλοϊκώς στην Σμύρνη για να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM).

Στο λιμάνι της Σμύρνης, όμως, αναίτια, οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν στον κ.Τζιτζικώστα την έξοδο, με αποτέλεσμα να κρατηθεί σε ένα γραφείο για ώρες.

Aκολούθησε ένα μπαράζ διπλωματικών επαφών με τις τουρκικές αρχές ενώ ο κ.Τζιτζικώστας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

“Ο κ.Τζιτζικώστας μέχρι αυτή την ώρα παραμένει στη Σμύρνη προκειμένου να δωθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις”, δήλωσε συνεργάτης του.

Την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανακοίνωση του, ζητά από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές  να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλεί να λάβουν όλα τα απαραίτητα για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *