Friday , 29 March 2024

Προς παράταση η ρύθμιση για τις 120 δόσεις-“Βροχή” ενημερωτικών σημειωμάτων σε οφειλέτες

Του Γ. Κατσιάνη

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της παράτασης της ρύθμισης των 120 δόσεων για ένα μήνα, καθώς το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης.

Η εξέλιξη αυτή, ουσιαστικά ικανοποιεί το αίτημα φοροτεχνικών και επαγγελματιών καθώς όπως σημειώνουν, το διάστημα των οκτώ ημερών που υπολείπεται (30 Σεπτεμβρίου) για να λήξει η σχετική προθεσμία είναι εξαιρετικά μικρό για να καλύψει την καθυστέρηση που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα για την μετάβαση στη νέα μορφή της ρύθμισης με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους ωφελούμενους.

“Η νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις, η οποία τέθηκε σε ισχύ από τις 10 Σεπτεμβρίου, προβλέπει μείωση του επιτοκίου από 5% σε 3%, μείωση της μηνιαίας δόσης από 30 στα 20 ευρώ καθώς και ένταξη των επιχειρήσεων με βασική οφειλή ως ένα εκατομμύριο ευρώ”, δήλωσε ο φοροτεχνικός, Θεόδωρος Σιώζιος.

Ενημερωτικά σημειώματα από ΑΑΔΕ

Την ίδια ώρα, στην αποστολή ενημερωτικών σημειωμάτων σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Στη σχετική ειδοποίηση, η ΑΑΔΕ καλεί τους φορολογούμενους να προχωρήσουν σε άμεση εξόφληση ή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους σε 120 δόσεις, καθώς όπως τονίζεται, είναι δυνατή η λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, ήδη από την ημερομηνία που αυτές κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *