Thursday , 2 May 2024

“Προσεχώς” στον αέρα ο διαγωνισμός παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ του πρώην στρατοπέδου Γκόνου

Του Γ.Κατσιάνη

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δημοσίευση του διαγωνισμού παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ του πρώην στρατοπέδου Γκόνου για την κατασκευή logistics center.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το thesseconomy.gr, έχει ολοκληρωθεί ήδη η σύνταξη των μελετών και η υλοποίηση των ενεργειών ωρίμανσης για την μετατροπή των 672 στρεμμάτων σε ένα σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο εθνικής εμβέλειας, το οποίο θα συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τη Ν.Α.Ευρώπη, μέσω συνδυασμένων μεταφορών.

“Τα οφέλη για τη Θεσσαλονίκη είναι πολλαπλά καθώς εκτός από τις 3.000 νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, θα κυκλοφορούν καθημερινά 300 λιγότερα βαρέα οχήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Σίμος Διαμαντίδης.

Τα επόμενα βήματα

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη η σύνταξη όλων των μελετών (πολεοδομικές, περιβαλλοντικές, συγκοινωνιακές) μέχρι την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος καθώς και οι ενέργειες για την μετεγκατάσταση των στρατιωτικών αρτοποιείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι μελέτες και οι ενέργειες ωρίμανσης, οι εργασίες απομάκρυνσης πολεμικού υλικού από το υπέδαφος καθώς και η κατασκευή νέων στρατιωτικών αρτοποιείων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *