Tuesday , 16 April 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ για όσους καταβάλουν δόσεις Νόμου Κατσέλη στην Εθνική Τράπεζα-Από λάθος έχουν σβηστεί λογαριασμοί…

Χιλιάδες “συνδεδεμένοι” – όπως ονομάζονται – λογαριασμοί πελατών και οφειλετών του Νόμου Κατσέλη στην Εθνική Τράπεζα, όπως πληροφορήθηκε το thesseconomy.gr, σβήστηκαν από λάθος πριν μερικές ημέρες και φαίνονται στο σύστημα ως “εξοφλημένοι”.

Όπως αναφέρθηκε στο thesseconomy.gr από άτομο που επισκέφθηκε σήμερα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, προς την οποία οφείλει στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα να καταβάλει τη δόση του νόμου Κατσέλη που έχει ορίσει το πρώτο δικαστήριο, μέχρι την έκδοση της τελικής δικαστικής απόφασης του δεύτερου και τελικού δικαστηρίου, πληροφορήθηκε από τον αρμόδιο υπάλληλο-ταμία ότι ο λογαριασμός αυτός φαίνεται να έχει “εξοφληθεί”. Στέλεχος του ίδιου υποκαταστήματος του είχε υποδείξει μάλιστα προ δυο μηνών να καταθέτει τις εν λόγω δόσεις στον συγκεκριμένο “συνδεδεμένο” λογαριασμό και όχι στον αρχικό όπου τις κατέβαλε μέχρι τότε, όπως και έκανε. Τελικά πληροφορήθηκε από αρμόδιο υπάλληλο του τμήματος Δανείων του συγκεκριμένου υποκαταστήματος ότι έχει γίνει ένα λάθος στις 23 Ιουλίου στα κεντρικά της Τράπεζας και “σβήστηκαν χιλιάδες συνδεδεμένοι λογαριασμοί”, όπως και ότι επρόκειτο για το τρίτο άτομο με το ίδιο πρόβλημα στο συγκεκριμένο υποκατάστημα τις τελευταίες ημέρες.

Η διαδικασία αποκατάστασης είναι μεν απλή, καθώς υποβάλλεται από το αρμόδιο τραπεζικό στέλεχος με mail αίτημα επανενεργοποίησης του συγκεκριμένου λογαριασμού και αυτό γίνεται σύμφωνα με την Τράπεζα εντός 24 ωρών.

Υπό συνθήκες καύσωνα, ωστόσο, σίγουρα δεν είναι ευχάριστα τα πήγαινε-έλα στις Τράπεζες για λάθη άλλων, ιδιαίτερα καθόσον σε κάποια υποκαταστήματα της Εθνικής, λόγω των αδειών των υπαλλήλων σήμερα λειτουργούσε μόνο ένα ταμείο και υπήρχε μεγάλος χρόνος αναμονής, άνω των 40 λεπτών.

Μένει να φανεί επίσης στην πράξη, βέβαια, τι ακριβώς σημαίνει το ότι “σβήστηκαν” οι εν λόγω λογαριασμοί, δηλαδή εάν όταν επανενεργοποιηθούν θα φαίνονται οι πληρωμές των προηγούμενων μηνών ή όχι. Προφανώς. λοιπόν, σε κάθε περίπτωση καλό είναι οι οφειλέτες του Νόμου Κατσέλη να κρατούν όλες τις αποδείξεις των καταβολών των δόσεών τους των προηγούμενων μηνών με ακόμη μεγαλύτερη…ευλάβεια, καθώς επίσης και να σπεύσουν να ενημερωθούν εάν αντιμετωπίσουν πρόβλημα συναλλαγής εάν χρησιμοποιούν e-banking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *