Thursday , 25 April 2024

Προτάσεις για την κατοχύρωση των μακεδονικών προϊόντων και σημάτων

Την «οδό» της ομαδικής κατοχύρωσης των μακεδονικών σημάτων από συλλογικούς φορείς, όπως τα Επιμελητήρια, προκειμένου να επιτευχθεί μείωση του κόστους, υπέδειξε η εκπρόσωπος  της Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και νομικός, Παναγιώτα Γεωργοπούλου από το βήμα της εκδήλωσης με θέμα «Μακεδονικά Προϊόντα – Η πορεία προς το μέλλον», που συνδιοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονικης, στο πλαίσιο του 30ου Money Show.  

Εντός συνόρων, δηλαδή στην ελληνική αγορά τα κόστος ξεκινά από τα 110 ευρώ, ενώ για την ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά τα κόστη είναι κατά κανόνα αρκετά υψηλότερα, αλλά και πάλι υπάρχει η δυνατότητα ομαδικής κατοχύρωσης. (σ.σ. Η κατοχύρωση του εμπορικού σήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ, ενώ η κάλυψη σε διεθνές επίπεδο μπορεί να φθάσει μέχρι και τις 10.000 ευρώ).

Την ανάγκη εκπόνησης και υλοποίησης από τις επιχειρήσεις ολοκληρωμένης στρατηγικής για την προστασία των εμπορικών σημάτων τους και όλων των πνευματικών δικαιωμάτων τους τόνισε στηνίδια εκδήλωση ο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονικης, Ευστάθιος Κουτσοχήνας, δεδομένου ότι το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, με συστήματα καταχώρησης σημάτων που λειτουργούν παράλληλα και συνυπάρχουν σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *