Monday , 6 May 2024

Προφυλακίστηκε ο 37χρονος που τα σκυλιά του κατασπάραξαν 50χρονη στη Νεοχωρούδα – Τι υποστήριξε στην ανακρίτρια

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκύλων που κατασπάραξαν 50χρονη μητέρα, το μεσημέρι της Κυριακής, στην αυλή του σπιτιού της στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Η απολογία του διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες. Σε βάρος του κατηγορουμένου, ενώ αρχικά είχε σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Τι περιλαμβάνει η δικογραφία

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα τρία μεγαλόσωμα ζώα (τσοπανόσκυλα) είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη της οικίας του 37χρονου. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράκτη, από όπου διέφυγαν χωρίς να αντιληφθεί ο ίδιος το παραμικρό.

Ο δικηγόρος του θύματος

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος Αναστάσιος Ντούγκας, «το θύμα είχε φρικτό θάνατο. Όλο αυτό είναι τόσο δύσκολο για την οικογένεια και θα θέλαμε όλοι να σεβαστούμε τον πόνο τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπερασπιστής προς υποστήριξη της κατηγορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία σκυλιά βρίσκονται σε Φιλοζωικό Σωματείο και τις επόμενες μέρες θα εξεταστούν από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Νωρίτερα σήμερα, η οικογένειά του δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ χθες η άτυχη γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών, κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα στη σορό της διαπιστώθηκαν πολλαπλές κακώσεις σε κεφάλι, θώρακα, κοιλιά, κάτω και άνω άκρα από τις δαγκωματιές που δέχθηκε από τα τρία σκυλιά.


Τί μέλλει γενέσθαι με τα σκυλιά

Σύμφωνα με πληροφορίες στη χώρα μας, το νομικό πλαίσιο είναι ομιχλώδες για τέτοιες περιπτώσεις. «Αν το σκυλί που θα επιτεθεί και θα τραυματίσει σοβαρά ή θανάσιμα κάποιον άνθρωπο αδέσποτο, πενταμελής επιτροπή του δήμου στον οποίο έγινε το συμβάν θα αποφασίσει για την τύχη του», αναφέρει ο τμηματάρχης του τμήματος προστασίας ζώων της Ελληνικής Αστυνομίας Θ. Καμπούρης. «Αν είναι δεσποζόμενο, όπως τα τρία σκυλιά στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, ο νόμος δεν ορίζει ξεκάθαρα τί πρέπει να γίνει. Πιθανότατα, η εισαγγελική αρχή θα κληθεί να πάρει την απόφαση για το μέλλον τους», καταλήγει ο κ. Καμπούρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *