Thursday , 25 April 2024

“Πρωταθλητισμό” στην Καινοτομία και την Τεχνολογία αρχίζει η Θεσσαλονίκη-Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της ΑΖΚ

Πρωταθλητισμό στην καινοτομία και την τεχνολογία αρχίζει η Θεσσαλονίκη, χάρη στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), όπως επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, εγκαινιάζοντας χθες βράδυ τα νέα γραφεία της ΑΖΚ επί της Τσιμισκή, στην “καρδιά” της Θεσσαλονίκης.

“Μπορεί ο ρόλος της ΑΖΚ να ήταν παρεξηγημένος τα προηγούμενα χρόνια και να υπήρχαν απορίες για το έργο που παράγει, πρόσθεσε ο κ.Καράογλου, αλλά πλέον αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση, τα πράγματα προχωρούν και η καινοτομία μπορεί να αποτελέσει βασικό προσδιοριστικό παράγοντα της οικονομικής προόδου, που ωφελεί συνολικά μια χώρα. Στόχος μας είναι το Thess INTEC να αρχίσει τη λειτουργία του μέχρι το τέλος του 2023, στην πλήρη ανάπτυξή του θα απασχολεί 7.000 εργαζόμενους ενώ εντός πενταετίας θα συνεισφέρει κατά 450 εκατ. ευρώ στο ΑΕΠ» τόνισε ο κ.Καράογλου. Επίσης, ευχαρίστησε και την προηγούμενη Κυβέρνηση για τη συμβολή της στην υλοποίηση του τεχνολογικού πάρκου.

Τα νέα γραφεία της ΑΖΚ, σημείωσε, επίσης,ο υφυπουργός Εσωτερικών, μπορεί να μην έχουν τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αντίστοιχων χώρων της Αμερικής ή της Βρετανίας, αλλά θα στεγάζουν εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, ικανό να υποστηρίξει ανθρώπους, που παράγουν ιδιαίτερες ιδέες. “Θέλουμε η Αλεξάνδρεια Ζώνη να γίνει το σπίτι της καινοτομίας και της ανάπτυξης για όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Με τη μεταφορά των υπηρεσιών της στις νέες εγκαταστάσεις, δεν τηρούμε απλώς μια προεκλογική δέσμευση, αλλά δίνουμε στον φορέα τη δυνατότητα να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει πρωτεύουσα της καινοτομίας καθώς βρισκόμαστε στο κατώφλι της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, την επόμενη εβδομάδα υπογράφουμε μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο ανάπτυξης και το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης”, επισήμανε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ ο πρόεδρος της ΑΖΚ, Δρ.Κυριάκος Λουφάκης, έδωσε έμφαση στο αίσθημα ευθύνης που τον διακατέχει μετά την απόκτηση των νέων εγκαταστάσεων και την παραχώρηση της έκτασης για τη δημιουργία του Thess INTEC και τόνισε πως σκοπός της ΑΖΚ είναι να μειώσει και – γιατί όχι – να αντιστρέψει το brain drain”. Ο στόχος αυτός, πρόσθεσε ο κ.Λουφάκης, ετέθη ήδη από την προηγούμενη διοίκηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και εξέφρασε την άποψη ότι αν αξίζουν μία φορά συγχαρητήρια σε όποιον αρχίζει κάτι, αξίζουν δύο και τρεις φορές σε όποιον το συνεχίζει και το προωθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *