Tuesday , 23 April 2024

Πρωτοχρονιά: Βασιλόπιτα η… πρωταγωνίστρια των ημερών – Προσιτή για κάθε βαλάντιο

“Υπάρχει μια μεγάλη επάρκεια γλυκών τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποικιλία και πραγματικά ο επισκέπτης των ζαχαροπλαστείων είτε είναι ο κάτοικος της πόλης είτε ο τουρίστας μένει έκθαμβος από την ποιότητα των προϊόντων που συναντά στις προθήκες των ζαχαροπλαστείων”, επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης Μάριος Παπαδόπουλος.
Την τιμήτική της ενόψει της Πρωτοχρονιάς έχει η βασιλόπιτα! Ο καταναλωτής τις ημέρες των Χριστουγέννων “απευθύνθηκε σε μας και πιστεύουμε ότι και πάλι ενόψει της Πρωτοχρονιάς θα πάρει τη βασιλόπιτα από τα ζαχαροπλαστεία καθώς ξέρει ότι η ποιότητα και οι σχετικά εξαιρετικές τιμές είναι τα χαρακτηριστικά για να προμηθευτεί τα γλυκά από τα ζαχαροπλαστεία της πόλης.

‘Οπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος “οι τιμές παρά την αύξηση του κόστους, έχει εκτοξευτεί το κόστος, θέλουμε να έχουν τον κόσμο κοντά κι αυτό σημαίνει ότι κρατώντας τις τιμές πολύ χαμηλά περιμένουμε τους καταναλωτές να έρθουν να ψωνίσουν. Φέτος η τιμή της βασιλόπιτας κυμαίνεται από 6-10 ευρώ το κιλό. Σε σχέση με πέρσι υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 5%. Αλλά σε σχέση με την αύξηση των πρώτων υλών και του κόστους ενέργειας η αύξηση είναι ελαχιστότατη. Συνήθως επειδή πωλούνται τεμαχιακά μπορεί ο καταναλωτής να βρει βασιλόπιτα και από πέντε με έξι ευρώ το τεμάχιο. Δεν είναι το κόστος απαγορευτικό για τα βαλάντια του κόσμου. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα από άλλα πράγματα όχι από το κόστος στα γλυκά. Στόχος μας είναι ο κόσμος να συνεχίσει να έχει ψηλά την καταναλωτική του συνείδηση προς τα ζαχαροπλαστεία. Τα ζαχαροπλαστεία έδειξαν μια ήπια πολιτική προκειμένου να μη φοβηθεί ο κόσμος και να πουλήσουμε τις ίδιες ποσότητες τις οποίες πουλήσαμε πέρσι.Βέβαια αυτό θα το δούμε στο τέλος των γιορτών αν η προσθαφαίρεση κόστους και γενικής είσπραξης θα δείξει πόσο χαρούμενοι θα είναι φέτος οι ζαχαροπλάστες.

Βασιλόπιτα αλλά και παγωτά στις προτιμήσεις των καταναλωτών

Η βασιλόπιτα έχει πάρα πολλές μορφές. “Είναι η πολίτικη που λέμε που είναι χαρακτηριστική της πόλης μας, οι ευρωπαϊκές βασιλόπιτες, η στριφτή, αλλά δεν παύουν κι άλλα γλυκά όπως ισλί, κουραμπιέδες, μελομακάρονα να υπάρχουν στα γιορτινά τραπέζια και φυσικά οι διαφόρων ειδών τούρτες που ευφραίνουν τον ουρανίσκο.Ακόμη όμως και το παγωτό πρωταγωνίστησε αυτές τις ημέρες. Οι συνάδελφοι ζαχαροπλάστες που εξακολουθούσαν να έχουν παγωτό με τη ζέστη που είχε τις ημέρες των Χριστουγέννων κρατήθηκε ψηλά στις επιλογές των καταναλωτών”, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *