Tuesday , 19 March 2024

Πρόβα τζενεράλε για επανεκκίνηση του τουρισμού υπό προϋποθέσεις από αύριο, Δευτέρα 19 Απριλίου

Του Γ. Κατσιάνη

Μπορεί οι φετινές προσδοκίες για τον τουρισμό να προδιαγράφονται ευοίωνες, μετά και την δήλωση του Γενικού Διευθυντή της TUI Ρωσίας, Taras Demura ότι φέτος «θα μπορέσουμε να στείλουμε 300.000 τουρίστες σε ελληνικά θέρετρα», ωστόσο τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.  

Ο λόγος είναι από την μία η παρατεταμένη διάρκεια της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο και από την άλλη, οι περιορισμοί των μετακινήσεων που επιβάλλουν οι χώρες στους πολίτες τους, κρατούν χαμηλά τον πήχη. 

Το κλίμα αυτό αποτυπώνεται και στην ανάρτηση στο twitter του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, ο οποίος σημειώνει πως η Ελλάδα μπορεί να ανοίγει τα σύνορα της από αύριο, Δευτέρα Απριλίου 19 Απριλίου ωστόσο όπως σημείωσε, αυτό δεν αφορά σε πολύ μεγάλους αριθμούς τουριστών αφού οι ίδιες οι χώρες εφαρμόζουν περιορισμούς στις μετακινήσεις κατοίκων τους.

Τι αλλάζει από αύριο

Έτσι από αύριο, Δευτέρα η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Επίσης, θα πραγματοποιούνται πτήσεις εξωτερικού με αφίξεις στα αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος», «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και σε άλλα επτά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας ενώ θα λειτουργήσουν και οι μεθοριακοί σταθμοί του Προμαχώνα και της Νυμφαίας.    

Προϋποθέσεις

Πλέον, για να εισέλθει κάποιος στην Ελλάδα, θα πρέπει να επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον αρμόδιο φορέα της χώρας προέλευσής του, διαφορετικά να έχει αρνητικό τεστ PCR που έχει κάνει μέχρι και 72 ώρες προτού ταξιδέψει.

Ωστόσο από τη διαδικασία των τεστ εξαιρούνται τα παιδιά ως και 5 ετών.

Τέλος, σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος θετικός σε κορωνοϊό, θα παραμείνει προσωρινά σε ξενοδοχείο απομόνωσης.                    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *