Saturday , 20 April 2024

Πρόγραμμα “Γέφυρα” και για τα επιχειρηματικά δάνεια εξετάζει η Κυβέρνηση – Παρέμβαση και για τις επιταγές

Την επέκταση του προγράμματος επιδότησης δόσεων – που έως τώρα εφαρμόζεται με το πρόγραμμα “Γέφυρα” σε στεγαστικά δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία του δανειολήπτη – και για τα επιχειρηματικά δάνεια, εξετάζει η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, «αυτό που πάμε να κάνουμε είναι αντίστοιχο πρόγραμμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την υγειονομική κρίση». Όπως πρόσθεσε, θα υπάρχουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και θα επιδιωχθεί να είναι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, σημειώνοντας πως δεν θα σχετίζονται με την πρώτη κατοικία, όπως το πρόγραμμα “Γέφυρα”, για το οποίο τόνισε ότι “βοηθήσαμε την κοινωνία, τα “πράσινα” και τα “κόκκινα” πρόσωπα για 9 μήνες επιδοτώντας τις δόσεις τους. Μόνο το 2020 δώσαμε 23,2 εκατ. ευρώ σε πάνω από 60.000 δάνεια και έχουμε και άλλα”.

Όσον αφορά στις επιταγές που λήγουν αυτήν την περίοδο, ο υπουργός προανήγγειλε παράταση κατά έναν μήνα του μέτρου της αναστολής τους, ενώ θα γίνουν και τροποποιήσεις στα κριτήρια προκειμένου να ληφθεί υπόψιν ο τζίρος του διμήνου Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *