Friday , 29 March 2024

Πρόγραμμα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού για παιδιά 9 – 12 ετών σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου

Την ευκαιρία να αποκτήσουν χρηματοοικονομικές γνώσεις έχουν 346 μαθητές 13 δημοτικών σχολείων της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Πρόκειται την εφαρμογή του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό και τίτλο «1,2,3…Οικονομία», το οποίο καταρτίστηκε από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, απευθύνεται σε μαθητές, ηλικίας 9 – 12 ετών και υλοποιείται με την συνδρομή της Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

«Η κοινωνική συνοχή, η μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και η ενδυνάμωση των νησιωτικών πληθυσμών αποτελούν βασικούς τομείς άσκησης πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Το πρόγραμμα του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού όπως και άλλες δράσεις που θα εκκινήσουν το προσεχές διάστημα έρχονται να θεραπεύσουν αυτά τα ζητήματα με παρεμβάσεις για τη στήριξη της γονεϊκότητας, το περιβάλλον και την κοινωνική συνοχή των νησιών μας», δήλωσεο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης.

«Η σύγχρονη χρηματοοικονομική εκπαίδευση προστατεύει τους πολίτες από κινδύνους όπως η υπερχρέωση, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Επιπρόσθετα, η χρηματοοικονομική εκπαίδευση ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα των κοινωνιών, συμβάλλει στην αύξηση του πλούτου των πολιτών και δημιουργεί τις βάσεις για την μελλοντική ευημερία τους. Η διάχυση της χρηματοοικονομικής γνώσης σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας είναι ιδιαίτερης σημασίας, με εθνικούς και κοινωνικούς συμβολισμούς», σημείωσε ο πρόεδρος και ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλαος Δ. Φίλιππας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *