Saturday , 20 April 2024

Πρόεδρος ΕΚΘ:”Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο”- Δεσμεύσεις Ζέρβα για στήριξη εργαζομένων

Με τρεις συγκεντρώσεις και πορείες και την ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης των εργαζομένων στην παρούσα δύσκολη συγκυρία που έχουν διαμορφώσει η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία που την επιτείνει και έχει επιφέρει μεγάλο κύμα ακρίβειας, τιμάται η Εργατική Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στις 10:30, έξω από το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του και ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Εργάτη. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης, τόνισε ότι 136 χρόνια μετά την εξέγερση στο Σικάγο, το μήνυμα από τότε μέχρι σήμερα για ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης, καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές παραμένει ίδιο και ότι ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ. “Το σύνθημα που δόθηκε εκείνη την ημέρα θα συνεχίσει να πλανάται πάνω από εμάς και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο”, κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΚΘ.

Τη διαβεβαίωση ότι η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θα είναι κοντά στους εργαζόμενους στις δύσκολες συνθήκες που έχρι διαμορφώσει η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία έδωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώνσταντίνος Ζέρβας. “1η του Μάη – τόνισε ο κ.Ζέρβας – βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε αγώνες και αγωνιστές, βρισκόμαστε εδώ πολύ περισσότεροι μετά από δυο χρόνια πανδημίας, δυο χρόνια που επέφεραν πολύ πόνο, στερήσεις και δυσκολίες στους εργαζόμενους, αλλά δυστυχώς βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κρίση. Όλοι αναλογιζόμασταν ότι η επόμενη ημέρα θα ήταν μια ημέρα καλύτερη, μια ημέρα ευκολότερη, αλλά από ό,τι φαίνεται η ενεργειακή κρίση, η άνοδος στις τιμές, ο πληθωρισμός ο οποίος επιστρέφει, επιφέρει νέα βάρη στις οικογένειες και πρωτίστως στους εργαζομένους. Αυτό είναι το χρέος όλων μας, σήμερα κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, που φαίνεται ότι θα συνεχίζονται, να πράξουμε το καλύτερο δυνατό, ούτως ώστε όλα αυτά τα οποία έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι, όλα αυτά που εμείς σαν πολιτεία, σαν τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να προσφέρουμε στους πολίτες, στους δημότες μας, να μην σταματήσουν, να μην καθυστερήσουν, να μην έχουμε έκπτωση σε όλα αυτά που πρέπει να γίνονται επ’ ωφελεία των εργαζομένων, επ’ ωφελεία των πολιτών. Γιαυτό, λοιπόν, δεσμεύομαι ότι κάτω και από αυτές τις δύσκολες συνθήκες., ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θα είναι κοντά στους εργαζόμενους, θα προσπαθήσει να φέρει σε πέρας ΄0ολα αυτά που πρέπει να γίνουν. Καλή Πρωτομαγιά!”.

Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε συγκέντρωση στις 11:00 στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία με κατάληξη το Μνημείο του Καπνεργάτη, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατίας, ενώ κόμματα από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, σωματεία και αντεξουσιαστές πραγματοποίησαν επίσης συγκέντρωση στις 11:00 στην Καμάρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *