Monday , 6 May 2024

Πρόεδρος εφοριακών για φορολογικό νομοσχέδιο: “Τα αντικειμενικά κριτήρια και ο τεκμαρτός προσδιορισμός εισοδήματος είναι αναχρονιστικές μέθοδοι”

Του Γ. Κατσιάνη

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξος για την αποτελεσματικότητα του φορολογικού νομοσχεδίου, ως προς την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, δηλώνει ο πρόεδρος συλλόγου εφοριακών Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής, Μενέλαος Παπαποστόλου.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Έξυπνη Οικονομία” της TV100, ο κ. Παπαποστόλου τόνισε ότι “τα αντικειμενικά κριτήρια και ο τεκμαρτός προσδιορισμός εισοδήματος είναι αναχρονιστικοί μέθοδοι εξεύρεσης της φορολογητέας ύλης”.

“Όταν φέρνουμε τέτοια εργαλεία, σημαίνει ότι η φορολογική διοίκηση έχει αποτύχει στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν είναι δυνατόν όταν έχουμε τόσα ψηφιακά εργαλεία να μην μπορούμε να βρούμε την φορολογητέα ύλη και να φορολογήσουμε αυτούς που πραγματικά φοροδιαφεύγουν”, δήλωσε ο κ. Παπαποστόλου.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι παρά τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης, εξακολουθούν να καταγράφονται και σήμερα σημαντικές αρρυθμίες, λόγω της έλλειψης διαλειτουργικότητας μεταξύ των υπηρεσιών.

“Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να λάβει φορολογική ενημερότητα και έχει οφειλές στον e-ΕΦΚΑ, δεν μπορεί να λάβει την ενημερότητα. Θα πρέπει προηγουμένως να ρυθμιστούν οι οφειλές που έχει”, σημείωσε.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Παπαποστόλου θα μεταδοθεί από την TV100 την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, στις δύο το μεσημέρι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *