Friday , 19 April 2024

Πρόεδρος εφοριακών: «Οι υπηρεσίες μας κινδυνεύουν να στερέψουν από προσωπικό»

Του Γ. Κατσιάνη

Τον κώδωνα του κινδύνου για την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες (ΔΟΥ), λόγω έλλειψης προσωπικού, έκρουσε ο πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Μενέλαος Παπαποστόλου.

Μιλώντας στην TV100 ο κ. Παπαποστόλου ζήτησε να προκηρυχθεί άμεσα ένας νέος  γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη τουλάχιστον 2.000 εφοριακών.

«Διεξήχθη ένας διαγωνισμός για 822 θέσεις στην ΑΑΔΕ. Τα αποτελέσματα ήταν τραγικά, με αποτέλεσμα να μένουν κενές 565 θέσεις. Δηλαδή, καλύπτονται μόνο 257 θέσεις σε εθνικό επίπεδο  καθώς οι επιτυχόντες δεν είναι μόνο εφοριακοί αλλά και από άλλες ειδικότητες, όπως κάτοχοι πτυχίου Πληροφορικής και τελωνειακοί. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύει να μην διοριστεί κανένας εφοριακός, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες μας να κινδυνεύουν να στερέψουν», αποκάλυψε ο κ. Παπαποστόλου. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις υποστελεχωμένων ΔΟΥ.

«Στη ΔΟΥ Πολυγύρου υπηρετούν μόλις 34 εφοριακοί επί συνόλω 60 οργανικών θέσεων. Στη ΔΟΥ Μυκόνου υπηρετούν σήμερα μόλις 8 εφοριακοί», υπογράμμισε.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *