Friday , 19 April 2024

Πρόεδρος ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: «Δεν θα αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου στις αστικές γραμμές μέχρι το 2022»

Του Γ. Κατσιάνη

Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών που χρησιμοποιούν καθημερινά τα αστικά λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους, επιχειρεί να βάλει η συμφωνία των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με το υπουργείο Μεταφορών.

Όπως δήλωσε στο thesseconomy.gr, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ νομού Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης, η συμφωνία με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου είναι τριετούς διάρκειας και περιλαμβάνει την παραχώρηση 25 γραμμών του ΟΑΣΘ.

«Αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να προμηθευτούμε 121 νέα λεωφορεία και να προσλάβουμε 330 οδηγούς, την επόμενη κιόλας ημέρα που θα μας δοθεί η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο», σημείωσε ο κ. Τσόλης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ νομού Θεσσαλονίκης τόνισε πως με την μεταφορά μέρους του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ, μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

«Στην συμφωνία προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα σε περίπτωση που παρατηρούνται φαινόμενα καθυστέρησης στην εκτέλεση των δρομολογίων», υπογράμμισε ενώ διαβεβαίωσε πως στο εξής, τα δρομολόγια θα είναι συχνότερα.  

«Δεν θα αυξηθεί το εισιτήριο»   

Μάλιστα, ο κ. Τσόλης διέψευσε τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, το επόμενο διάστημα.

«Μία από τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε είναι η διατήρηση του κόστους του εισιτηρίου στα σημερινά επίπεδα, μέχρι το 2022», επισήμανε.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών να αναθέσει απευθείας στα ΚΤΕΛ, μέρος του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ, ο κ. Τσόλης υποστήριξε πως «η βραχεία  διάρκεια της συμφωνίας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της διεξαγωγής διαγωνισμού, στο μέλλον».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *