Thursday , 18 April 2024

Πρόεδρος ΟΑΣΘ: “Δύσκολη η κατάσταση, πρέπει να λειτουργήσουμε με κοινωνική υπευθυνότητα”

της Σ.Ξανθοπούλου

Για τις αλλαγές που έρχονται στον ΟΑΣΘ από την ερχόμενη Δευτέρα μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Σκόδρας στην πρωινή εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Λουτζιούδη.

“Με δημοπράτηση διαγωνισμού, με εκμίσθωση 180 οχημάτων συν 50 οχήματα από τη Λειψία που θα ενισχύσουν το στόλο μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα θα αντιμετωπίσει ο ΟΑΣΘ τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκόδρας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ” η κατασταση είναι δύσκολη. Με στόχο το 50% των επιβατών μπορούμε να διασφαλίσουμε την εσωτερική κατάσταση που πρέπει να επικρατεί στο αστικό. Δεν ωραιοποιώ την κατάσταση αλλά όλοι πρέπει να λειτουργήσουν με κοινωνική υπευθυνότητα. Θα υπάρχει ελεγκτής που θα ελέγχει τον αριθμό επιβατών μέσα στο λεωφορείο. Αυτό βεβαια δημιουργει αναμονές στις στασεις και για αυτό προσπαθουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των οχημάτων. Ωστόσο, δεν μας επιτρέπει η κατασταση του υλικού που ήδη έχουμε να ειμαστε αισιόδοξο”.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ σημείωσε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για νέα λεωφορεία καθώς η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει το ΔΣ του οργανισμού θα συζητηθεί το ενδεχόμενο πύκνωσης των δρομολογίων.

Σχετικά με την απολύμανση των οχημάτων ο κ. Σκόδρας τόνισε ότι συνεχίζεται κανονικά ενώ όπως είοπε τον περασμένο Οκτώβριο είχε εκπονηθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα απολύμανσης και ετοιμαζόταν ο σχετικός διαγωνισμός αλλά λόγω των εξελίξεων με την πανδημία του κορωνοϊού η διαδικασία διεκόπη.

Αναφορικά με τη λειτουργία των κλιματιστικών επεσήμανε οτι υπάρχει εγκύκλιος που θα ακολουθηθεί. “Σε πρωτο χρονο δε θα λειτουργησουν τα κλιματιστικά, θα ανοίγουμε παράθυρα. Σε καθιορισμένο χρόνο θα γίνει απολύμανση και στα κλιματιστικά” είπε.

Γύρω από τον οδηγό έχει τοποθετηθεί ειδικό πλεξιγκλας για λόγους εργασιακής ασφάλειας και δεν αποκλείεται αρχικά να παρέχονται μάσκες στο επιβατικό κοινό, αυτό όμως δεν είναι εφικτό για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως είπε. Τέλος, ο κ. Σκόδρας τόνισε ότι οι έλεγχοι θα αφορούν στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας και όχι στην επιβολή προστίμων στους επιβάτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *