Friday , 26 April 2024

Πρόεδρος ΟΑΣΘ: “Το τελευταίο διάστημα ο ΟΑΣΘ δεν ανταποκρίνεται στην εκτέλεση του μεταφορικού έργου”

Του Γ. Κατσιάνη

Την παραδοχή ότι το τελευταίο διάστημα ο ΟΑΣΘ δεν ανταποκρίνεται στην εκτέλεση του μεταφορικού έργου, έκανε ο πρόεδρος του οργανισμού, Γιώργος Σκόδρας.

Μιλώντας στο περιθώριο ημερίδας για το σχέδιο της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ εκτίμησε πως η συμφωνία με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης θα ενισχύσει το μεταφορικό έργο των αστικών συγκοινωνιών.

“Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, 60 λεωφορεία θα ενισχύσουν καθημερινά τα δρομολόγια, ανεβάζοντας το ποσοστό κάλυψης από το 60% στο 80%”, σημείωσε ενώ υποστήριξε πως δύο μήνες πριν να αναλάβει τα ηνία του ΟΑΣΘ, το αντίστοιχο ποσοστό κάλυψης ήταν μόλις στο 40%.

Ειδικότερα για το θέμα του Μετρό, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, τόνισε ότι πρόθεση της διοίκησης είναι η παράδοση της κύριας γραμμής του έργου, συμπεριλαμβανομένου και του σταθμού Βενιζέλου,μέχρι το 2023.

Ωστόσο, παρατήρησε ότι σε περίπτωση που παραταθούν οι εργασίες κατασκευής του Μετρό πέραν του 2023, υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις που θα διεκδικήσει η Πολιτεία από την κοινοπραξία.

Από την πλευρά του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, άφησε αιχμές σε βάρος της κυβέρνησης για την πρόταση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου, σημειώνοντας πως “αν κάποιος πάει να αλλάξει την δρομολογημένη πορεία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, το μόνο που θα καταφέρει είναι η πόλη να μην έχει μετρό”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *