Tuesday , 30 April 2024

Πρόεδρος ΟΛΘ Α.Ε.: “Εντός χρονοδιαγράμματος η επέκταση του έκτου προβλήτα”

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου για τις υποδομές και τον εξοπλισμό του λιμένα Θεσσαλονίκης είχαν οι επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μιχαήλ Μπεκίρης και ο συντονιστής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Ιωάννης Παπαγεωργίου, κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησαν στην ΟΛΘ Α.Ε.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος αναφέρθηκε στον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις διεθνείς εμπορευματικές ροές και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του με την επένδυση περισσότερων των 67 εκατ. ευρώ, την τελευταία πενταετία.

Επίσης, ο κ. Λιάγκος τόνισε τη σημασία της υλοποίησης του έργου της επέκτασης του έκτου προβλήτα, για το οποίο είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του α’ τριμήνου του 2024, βάσει χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινωθεί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι κκ. Μπεκίρης και Παπαγεωργίου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του λιμένα και ενημερώθηκαν για την προμήθεια των δύο νέων γερανογεφυρών, συνολικής αξίας 15,7 εκατ. ευρώ, με την οποία ολοκληρώθηκε πάνω από το 80% των υποχρεωτικών επενδύσεων της ΟΛΘ Α.Ε. σε μηχανολογικό εξοπλισμό.

Τέλος, αναλύθηκε η διαρκής αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών του λιμένα σε σχέση με την κρουαζιέρα και το νέο επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας και αναδείχθηκε η σημαντική συμβολή αυτής στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *