Friday , 29 March 2024

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Σε 10 με 15 μέρες το ΕΣΥ θα ηττηθεί από τον κορωνοϊό αν δεν μειωθούν τα κρούσματα

Του Περικλή Γλενταδάκη

Σε δέκα με δεκαπέντε μέρες το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα ηττηθεί από τον κορωνοϊό, επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος στην εκπομπή ”Επόμενη μέρα” στον FM100.

Οπως είπε τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται στα όρια τους και στις επόμενες εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων της πόλης αναμένεται να γίνουν διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Απηύθυνε έκκληση στους Θεσσαλονικείς να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα αυτοπροστασίας, αφού μόνον αν μειωθούν τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες θα αντέξουν τα νοσοκομεία.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού στα νοσοκομεία, ενώ είπε ακόμα ότι περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα βρίσκονται σε κατ’οίκο περιορισμό λόγω επαφής με θετικό κρούσμα.

Κατήγγειλε τέλος τις ιδιωτικές κλινικές για ‘’μαυραγοριτισμό’’, αφού όπως είπε, σήμερα έγινε καταγγελία από καρκινοπαθή που αναγκάστηκε να καταβάλει 140 ευρώ για να υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο της πόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *